Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kravlös kreativitet och kaffe i Åseda

Av Posted on Inga taggar 0

Gerd, som jag träffade på biblioteket i Norrhult för några år sedan och nu igen på Bödagården när vi stickade tillsammans, har något så jättefint i Åseda en gång i månaden:

Kravlös Kreativitet och Kaffe!

Hon berättade för mig att hon ville göra något som kunde vara en öppen gemenskap för många — och så har det blivit. De yngsta som är med går i lågstadiet, och de äldsta har varit pensionärer i mer än femton år. Alla tar med sig det som de vill arbeta med, och det är fritt fram att lära känna nya vänner under tiden man arbetar.

Hjälpstickare är välkomna, såklart, och Gerd själv handarbetar gärna med sådant — men det går lika bra att ta med saker som behöver lagas, återbrukspysselprojekt, album som inte har blivit klara och allt annat som passar att hålla på med i ett rum där andra också arbetar. Alla är kreativa på sitt sätt, och ingen behöver jämföra sig med någon annan.

Varför sågs inte Gerd och jag när jag var på biblioteket i Åseda för två år sedan? Åseda är ju inte så stort. Jo, för det var en sådan här kväll i Brunnskyrkan då, så vi var upptagna på varsitt håll. Jag hade gärna varit med i Brunnskyrkan!

Och så går fikapengarna till något bra!

Blir du lite avundsjuk på andra handarbetare som bor närmare Åseda och har bättre chanser än du att ta sig till Brunnskyrkan den 4:e oktober?

Ta kontakt med Gerd för att få ännu mer inspiration, och ring sedan ett studieförbund och fråga om de vill vara med och arrangera ett sådant café där du bor. Visst vore det fint om det fanns fler platser för kravlös kreativitet och kaffe?