Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hurra för alla rekordvirkare!

Igår var det en stor dag för alla som har varit med och virkat till den svenska mormorsruterekordet — dagen när filten rullades ut, visades för allmänheten och mättes! Den stora händelsen ägde rum i Göteborg.

Här är Cecilia Haapasaari i havet av filtar. Hon tog över ledningen för rekordförsöket när den som hade tagit initiativet inte mäktade med det, och sedan dess har hon visat bilder, svarat på tusentals (jag överdriver inte) frågor, rest fram och tillbaka till olika platser där det virkas (jag träffade henne i Malmö i våras), lärt känna massor av nya vänner och själv virkat ihop massor av rutor till filtar.

Här är Maria Härfstrand, en annan av gruppens ledargestalter. Annie Pettersson som har lagt ut bilden på Facebook skriver: ”34272 timmar, 855 arbetsveckor eller 71 år skulle det ta för en person att göra denna filt. Tur Maria fick hjälp!”

Den här bilden tog Sofia Sia Rödebäck Strid, också en av virkarna, medan utrullningen fortfarande pågick.

Det förra rekordet var på 18000 rutor, så gruppen hade 19000 som mål. Men 34272 rutor blev det till slut!

Den här bilden visar Annie. Vilken tur att man inte längre behöver hyra en hel helikopter för att kunna dokumentera en sådan här händelse!

Såhär såg det ut på ett av de spontana mormorsrutecaféerna på Malmö Stadsbibliotek för några månader sedan.

Här kan man läsa om rekordet i GP.

Och här är gruppen i Västnytt.

Grattis och hurra för er, alla ni som har varit med och arbetat med det här! Och så underbart med alla som kommer att få värme av era filtar framöver!