Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Arbetar vidare med Femtimmarskoftan

Det här tar tid!

Nu har jag stickat ett par ”stora Femtimmarskoftan” i Mellanraggi, och det var väl egentligen en bortslösad ansträngning, för det är ju inte Mellanraggi som används i grundbeskrivningen till Femtimmarskoftan. Men del var ju Mellanraggi jag hade hemma just då! Den första av dem började jag med 70 maskor. Det gör att man måste hålla reda på ganska mycket under ökningsvarven. Den andra började jag med 73 maskor — betydligt enklare.

Koftan på bilden har jag satt igång med 73 maskor och med vanliga Raggi. Jag tror att den är lagom till en fyraåring (den som jag tänker på är nog ganska stor). Som ni ser är armarna rätt smala, och det beror delvis på att jag inte la till de fyra extramaskorna när jag började på dem. Har inte kommit på något trick för att undvika det hål som kan uppstå under ärmarna på Femtimmarskoftan, nämligen. Men fyra maskor till hade nog behövts.

Vad säger ni annars? Är det värt att skriva en beskrivning nu? Jag anar att om jag gör det så kommer kommentarerna att bli att den och den och den och den storleken behövs. Men det här tar tid … i alla fall för mig. Nu får jag vara glad att jag har kommit såhär långt!