Små tuffingar

Vilket otroligt gensvar det blev när jag bad om hjälp med att provsticka min nya koftidé!

Såhär såg den allra första ut, en liten storlek:

DSC_1363

Jag stickade den i Frankrike, och jag satt nästan hela tiden bland vänner och pratade när jag stickade, så jag hade inte en enda anteckning efteråt. Ett misslyckande om man bara räknar stickkonstruktörsarbetet — men jag är glad för alla mina vänner förstås!

Sedan började jag på en till, en större, och den har jag tydligen inte på bild.

De första två var grå, och jag stickade dem i ett garn som jag hade fått av Stina. Hon hade köpt det på second hand — ett akrylgarn från 1970-talet!

Så provade jag att sticka i Järbos Big Verona, och då blev det den här:

DSC_2092

Den blev liggande länge eftersom jag inte hade några knappar (eller: eftersom jag tyckte att jag inte hade några knappar). Men så var jag hos Ita och hälsade på, och visade den och sa att ett av helgens projekt måste bli att handla knappar till den. Och då gick hon och hämtade de här i sitt förråd. Nästan för bra eller hur?

Anna Högberg är en av dem som har provstickat. Såhär blev hennes kofta i ett flerfärgat garn:

Anna Högbergs

Susanne Anderssons blev såhär:

Susanne Anderssons

Hon skickade några ändringsförslag (tack för dem, Susanne!) och skrev:

Lilla tuffingen är den härligaste tröjan jag stickat hittills. Helt underbar. Jag lovar att den här tröjan kommer jag att sticka mer av, för så mycket gillade jag mönstret.

Liselotte Reuters kofta blev såhär:

Liselott Reuters

Gun-Britt Prues, av ett självmönstrande nystan Big Verona, blev såhär:

Gun-Britt Prues

Och Monica Pihls blev såhär (knapparna var inte isydda när hon tog bilden):

Monica Pihls

Tack ska ni ha allihop, både för att ni har provstickat och för bilderna — det är så fantastiskt roligt att se att det som började som bara en tanke i mitt huvud faktiskt kan bli verklighet genom andras händer!

Som ni ser har jag inte lyckats få till det alldeles bra med avstånden mellan knapphålen i beskrivningen. Nu ska jag räkna lite till, och sedan!