Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Volontär i Kroatien?

Av Posted on Inga taggar 0

I Kroatien är Kroatiska Baptistunionen en av de organisationer som tar emot flyktingar. Bild lånad från Evangeliska Frikyrkans webbplats.
Nu blir det kort varsel, men jag berättar ändå, för det här är så bra:
En av Evangeliska Frikyrkans systerkyrkor, Kroatiska Baptistunionen i Kroatien, arbetar mycket med de flyktingar som är på väg norrut i Europa. Kyrkans medlemmar har tagit på sig ett stort ansvar — och nu ber de om hjälp. Evangeliska Frikyrkan har med kort varsel ordnat ett enkelt volontärprogram för svenskar som vill göra en insats!

Kroatien har haft en genomströmning på cirka 300 000 flyktingar. EFKs vänner i Kroatiska baptistunionen har sedan tidigt gjort bra hjälpinsatser tillsammans med lokala myndigheter, Röda korset och andra frivilligorganisationer. Våra kroatiska vänner har jobbat oerhört hårt och har bett om hjälp från Sverige i arbetet med att fördela mat och filtar samt att ge stöd i ett av flyktinglägren.
 
Vi kommer att bo under enkla förhållanden, på madrass i hem och kyrkor. Mathållningen kommer att vara enkel. Vi arbetar i skift för att tillsammans med andra volontärer från vår partner hjälpa människor i flyktinglägren i Optovac eller Slavonski Brod.  Vi kommer att arbeta långa dagar, och det kommer att vara en ganska påfrestande situation. 
 
Tre omgångar är planerade: 17–24 november, 17 november–2 december och 25 november–2 december. I de 3500 kronor (åtta dagar) eller 4500 kronor (16 dagar) som man betalar ingår flygresan, de lokala transporterna och maten.
Och det är bråttom med ansökan: den måste vara inne senast den 9:e, alltså på måndag!
Läs mer om alltihop på Evangeliska Frikyrkans webbplats.
 
Det planeras för volontärinsatser i januari och februari också, och om du kan tänka dig att åka då är det säkert bra att skicka in en intresseanmälan redan nu!