Triangelstolpefilten

En ny och mycket enkel filtidé blir det idag!

På bloggen Delia Creates är det ganska mycket virkning, och Delia virkar mest till sig själv och tar glamorösa bilder av sig själv i sjalar och de där runda sjalarna som kallas cowls.

Jag ser spädbarnsfiltsidéer i nästan varenda bild …

Såhär kan man alltså göra:

Virka luftmaskor till filtens bredd (om du vill göra den tvärrandig) eller längd (om du vill göra ränderna på längden). Och så ytterligare två.

Triangelstolpen: 1 omsl, stick ner nålen i 2:a m från nålen räknat och dra igenom garnet (3 öglor på nålen nu), 1 omslag, stick ner nålen i nästa m och dra igenom garnet (5 öglor på nålen), 1 omslag, stick ner nålen i den 3:e m och dra igenom garnet (7 öglor på nålen), lägg garnet om nålen igen och dra denna ögla genom alla 7.

Sedan 2 lm och så triangelstolpen igen. Upprepa varvet ut. Vänd med 2 lm.

För att hamna rätt kan man tänka att varje triangelstolpe ska ha sin mittdel i förra varvets triangels mitt. Första delstolpen hamnar i maskan före, tredje i maskan efter. Eller också kan man förskjuta dem med flit.

(Jag gjorde som Delia och gjorde första varvet genom att virka första delstolpen i samma luftmaska som föregående grupps sista, men då ska man nog göra en extremt lös uppläggning.)

Är det någon som vill prova? Visa gärna hur det går!

(Och ja, jag visar filten fastän den inte är färdig. Kanske är det åtta centimeter jag har här. Min teori är att nu när jag har visat den måste jag göra klart den!)