Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Treochenhalvtimmesslipovern

Av Posted on Inga taggar 0

Dagens glada lilla nyhet är att nu finns ytterligare en variant av Treochenhalvtimmesvästen på Järbo Garns blogg: Treochenhalvtimmesslipovern!

Många av er har säkert redan provat att sticka något åt det här hållet, det är ju nästan svårt att låta bli, och jag hade tänkt på den ganska länge, men det var först när det stora paketet med brandgult garn landade hos mig som det blev av.

Kanske är det lite mindre praktiskt med ett plagg som måste dras över huvudet på en liten människa? Å andra sidan blir det mjukare utan knappar, och det glipar inte som en knäppt eller knuten väst. Det var roligt att prova.

(Ni som undrar över Gothenburg: min mormor och morfar flyttade till Östafrika sommaren 1944 och hade hela sitt flyttlass packat i trälårar. Imberg, som man också kan skymta, är alltså deras efternamn. Båten gick från Göteborg via nord- och sydamerikanska östkusten till Sydafrika. Lådorna kom med hem igen, och nu står de hos mina syskon och kusiner. Just den här har min bror tagit hand om, och eftersom ljuset i hans lägenhet är mycket bättre än i min tar jag många stickbilder och matbilder där. Och tänker på Judith och Josef och deras långa långa resa.)