Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stickcafé i Ekerum

Av Posted on Inga taggar 0

Såhär såg det ut i Ekerum på Öland häromdagen:

Eva Sandblom, som är en av Hjälpstickans stickare och som har tagit initiativet till stickcaféet, berättar:
Idag har Lena-Maria Berg och jag varit i en flyktingförläggning i en stugby på Ekerum (utanför Borgholm), dit barnfamiljer har fått flytta för att få mer plats och tillgång till kök. 
Ryktet gick, och flera kvinnor kom till stugan där vi var. De blev jätteglada över garn och stickor som ni (Hjälpstickans vänner, Annas anm) skänkt, och snabbt började mössor och halsdukar ta form. Lena-Maria lärde 9-årige Laize att sticka!
Barnen har ännu inte fått möjlighet att gå i skolan, så vårt besök blev ett trevligt avbrott. Tack vare Google Translate kunde vi också öva svenska! 
En grönsaksbonde, Micke Thernström i Stenladan, sponsrade med potatis och lök som vi hade med oss. Väldigt uppskattat!
En mycket fin eftermiddag, som vi gör om den 2 november.Flera vill inte synas på bild, och av respekt visas därför inga ansikten.
Språk-och-stick-café skulle nog behövas på många av asyl- och flyktingboendena runtom i Sverige — och dessutom i anslutning till SFI-undervisningen. Du som vill försöka ordna ett, ta först kontakt med din kommun! Kerstin i Malmö, Tess i Landskrona, Eva och andra som redan är igång delar säkert gärna med sig av sina erfarenheter, Inger och andra studieförbundskonsulenter (Inger har i och för sig gått i pension men har mycket kontakt med sitt förbund) kan förklara en del av det formella om ni vill ha en medarrangör, och vi är nog ganska många som kan hjälpa till med garn och stickor om det skulle behövas. Vill du fråga något, skriv i kommentarfältet så ber jag någon att svara!