Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Någon som vill värma barnen i Sukuta?

Av Posted on Inga taggar 0

Idag är det en fantastiskt rolig dag: det har blivit dags för Sticka & skicka igen!

Det är Hemmets Journal som samarbetar med olika hjälporganisationer (tidigare också med förlaget där jag arbetade fram till i somras — nu blir det liksom ett samarbete med Ett varv till-bloggen istället), och den här gången plockar vi upp tråden med Slättmissionens Hjälpande Hand.
Vi satsar på att de nyfödda och de lite större barnen i Sukuta i Gambia ska få värme och framtidshopp i form av de kläder som de vuxna i staden har svårt att ordna åt dem på andra sätt. Läs i Hemmets Journals intervju med Ingrid Stridh om vad som behövs!

Ingrid Stridhs dotter Sofia har också varit i Sukuta flera gånger sedan Ingrid upptäckte de stora behoven där.
Gambia är ett land som tar emot massor av charterturister, och reser man på semester där kan man hamna på ställen som får en att tro att det mesta fungerar bra i samhället. Men bortanför turiststråken finns det många samhällen och mindre städer där det mesta saknas. Sukuta är en sådan stad — den ligger inte så långt från Gambias största stad Serregunda, och den ligger nära havet och har ett sjukhus, men barnen som växer upp här har små möjligheter att få vad barn behöver. Själva sjukhuset har också saknat mycket av den utrustning som behövs för vanlig vård.
Sandnes Garn bjuder på beskrivning till en kofta och en hjälmmössa så att det ska vara riktigt lätt att komma igång. Det är också lite extra roligt eftersom koftan är i stort sett identisk med den klassiska Röda Korset-koftan — men i den här versionen kan man sticka den i fem olika storlekar! Bra eller hur?
Mer snart — såklart!