Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kanske den här?

Av Posted on Inga taggar 0

Koftan som blev klar fastän garnet tog slut. Den skulle ha varit helrosa, så jag räknade ganska ordentligt fel …
Det hakar upp sig ibland. Är det någon som har varit med om det?
Elin gjorde om Petras Lilla tröjan till en kofta, Kristbergskoftan. Den är fin!
Så jag tänkte att jag skulle prova att göra en kofta med en löstagbar frambit — tänk er att den lilla lappen framtill på Petras tröja går hela vägen ner och knäpps fast med två knapprader. Vore det inte väldigt praktiskt till barn som blöter ner framsidan på alla tröjor? Jag såg framför mig hur jag skulle sticka åtminstone tre helt olika lösa bitar så att glada föräldrar skulle kunna byta, slippa tvätta hela koftan hela tiden och kanske få lite olika stilar på den.
Att jag berättar det nu beror på att jag fortfarande tror att det är en ganska bra idé och på att jag inte kommer att kunna förverkliga den på ett tag. Den nästan färdiga koftan ligger nämligen långt ner i någon låda i ett källarförråd som jag inte kommer åt på ett halvår eller så, och jag står inte riktigt ut med att börja på en ny.
Sedan hade jag en idé om att göra en asymmetrisk kofta med samma grundbeskrivning. Och varför funderade jag inte lite på garnåtgång innan jag började? Det blev nödlösning efter nödlösning efter nödlösning, för jag var utomlands och långt från alla garnaffärer.
Skillnaden jämfört med koftan-med-lös-frambit var att den asymmetriska blev klar. Vid det här laget hoppas jag att den värmer en liten någonstans i världen.
Nu är frågan bara: skulle ni vilja ha beskrivningarna till de här båda koftorna ifall jag skriver ut dem?
Och, eftersom jag har det lite fullt med några andra projekt de närmaste månaderna, är det någon som kan tänka sig att prova en beskrivning eller två innan jag lägger ut dem och skicka kommentarer och bilder (som jag kan använda här) av resultatet? Då vore inte idéerna förgäves ändå. Eller de timmar som jag la ner på ett så ostrukturerat sätt.
Skriv i kommentarfältet (med Hemmets Journal-inloggning eller Facebook-inloggning) eller skicka ett meddelande till annabraw[at]gmail.com om du vill hjälpa mig!