Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jolly Jacket i en större storlek

Av Posted on Inga taggar 0

Visst är den lilla virkade västen Jolly Jacket fin?
Jannice Schneeberger som har startat Knit One 2 Save One gav mig tillstånd att översätta beskrivningen till svenska och sedan också att publicera den på min förra blogg och i en bok.
Men det är flera som har undrat om modellen inte finns i en större storlek, och nu har Lena tagit itu med saken och gjort en. Här kommer den. Tusen tack, Lena!
***

Virknål 4,5 mm Jag har använt bomullsgarnet DROPS Loves You #5 Garnåtgång: 3 nystan + ½ nystan till att virka fm runt hela och knytbanden, gärna i en annan färgStorlek: ryggbredd 23 cm, längd från hals till nederkant 25 cm eller efter eget tycke.
Förkortningar:m maskalm luftmaskafm fastmaska                                                                                                                                      sm – smygmaskast stolper radsnäcka: (st, 1 lm, st) i en maskaKoftan virkas uppifrån och ner i rader och i ett stycke. Inga sömmar!
Virka 75 lm. Varv 1: st i tredje lm från nålen (räknas som 1 st här och i fortsättningen) och i nästa 11 m. Virka en snäcka i nästa m, st i nästa 14 m, snäcka i nästa m, st i nästa 17 m, snäcka i nästa m, st i nästa 14, snäcka i nästa m, st i nästa 12 m. 2 lm, vänd arbetet.Varv 2–8: st i andra st från de 2 lm. St i varje m inklusive de m på vardera sida om lm-bågen, virka en snäcka i lm-bågen, st i varje m till nästa lm-båge, snäcka i lm-bågen, st i varje m till nästa lm-båge, snäcka i lm-bågen, st i varje m till nästa lm-båge, snäcka i lm-bågen, st i resterande m, 2 lm, vänd arbetet.Varv 9: st till första lm-bågen, vik koftan i en tredjedel  så att första lm-bågen hamnar ovanför den andra lm-bågen och virka ihop dem båda med en st, st i varje m till tredje lm-bågen, virka ihop tredje och fjärde lm-bågen med en st, st i resterande m. Nu är armarna färdiga. Varv 10–21: vänd med 2 lm, st i varje m.Avslutande v: Virka ett varv med fm runt hela koftans ytterkanter och med 3 fm i varje hörn. Sy fast en knapp och använd ett av hålen på motsatt sida som knapphål.
Knytband (alternativ till knapp):Gör detta samtidigt som du virkar fm runt hela koftan.Vill du virka knytband så markera på båda sidorna (mitt emot varandra) på ett eller två ställen med lagomt avstånd, innan du virkar fm runt hela koftan. Virka minst 60 ganska lösa lm. På tillbakavägen virkar du 1 sm i varje lm med början i 2:a lm från nålen räknat. Virka fm till markeringen, virka bandet och när du virkat alla sm och är tillbaka vid koftan virkar du fm igen tills du kommer till nästa markering, och så vidare.
***
Grundbeskrivningen kommer alltså från Knit One 2 Save One, och den svenska översättningen finns här.
Storleksändringen är gjord av Lena Eriksson, som också har virkat västen på bilden och fotograferat den.