Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

En Yementröja i Nora

Av Posted on Inga taggar 0

En av de roligaste sakerna med att resa iväg någonstans och berätta om en bok är att jag nästan alltid får reda på intressanta saker och ofta lär mig något nytt eller hör om något som fler borde få höra om.
I församlingshemmet i Nora i lördags fick jag höra om stadens startpaketsgrupp — och där görs det startpaket till de nyfödda i Västsahara, ett område som mycket sällan nämns i nyhetsrapporteringen och som mest är känt som Afrikas sista koloni.
— Du får gå till biblioteket när vi är klara här! sa hon som berättade. Vi har satt upp en utställning och ställt fram en korg så att alla som vill kan ge oss restgarner! Och så har vi lagt ett startpaket i korgen så att man kan se vad det är vi gör.

Min gamla studiekamrat Malena (nå, hon är yngre än jag!) tog med mig till biblioteket, och på fem minuter mångdubblades mina kunskaper om Västsahara och människorna där. Nu har jag letat upp ett ställe där jag (och ni) kan läsa mer: Tidskriften Västsahara.
Startpaketen förmedlas, om jag förstod saken rätt, genom biståndsorganisationen Emmaus.
Tillsammans med bilderna på bibliotekets vägg hängde en tröja som jag var tvungen att titta lite närmare på. Någon har gjort en tröja av Yemenvästen! Och ja, jag har tänkt tanken många gånger, men det har inte blivit av … Är det någon som vill prova och ordna en beskrivning som vi kan bjuda på här på bloggen?

Det borde inte vara så svårt — tröjan blir som en korsning mellan västen och Slättmissionens babytröja. Eller vad tror ni?
Tusen tack till Malena som fiskade upp sin telefon och fotograferade åt mig! Och till Margareta (var det så du hette?) som berättade!