Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Den fina koftan

Av Posted on Inga taggar 0

Det är så roligt när något som någon har gjort någonstans blir till inspiration för någon annan någon helt annanstans — och den fina koftan som var med på en bild från Emmaboda häromdagen har blivit en sådan sak!
Här är den igen:
 
Elisabeth tyckte att den var så fin och frågade var beskrivningen kan finnas. Kalmar Läns Tidnings chefredaktör Karin, som också hade gjort reportaget, skrev till Emmaboda och frågade. Monica i Emmaboda svarade nästan direkt:
"Mönstret finns på sidorna 172-173 i boken Stora boken om handarbete som ICA-förlaget gav ut 1978."

Det innebär såklart att modellen är copyrightskyddad, och jag kan inte länka till någon webplats där beskrivningen finns — men boken går alldeles säkert att beställa på biblioteket, och dessutom finns det flera exemplar på Bokbörsen, en sida där antikvariat och privatpersoner säljer begagnade böcker. Och det kan nog vara värt att skaffa den: Kerstin skrev igår att den är full av bra modeller, och jag tror att det är också mitt intryck av den. Min mormor hade ett exemplar som jag bläddrade mycket i när jag hälsade på hos henne för sisådär 30 år sedan! Någon annan som minns den?