Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mer paketöppning i Skara

Av Posted on Inga taggar 0
Tre dubbelknäppta koftor. Foto: Ingrid Stridh

Tre dubbelknäppta koftor. Foto: Ingrid Stridh

IngridSlättmissionens Hjälpande Hand fortsätter med paketöppningen — det är något helt fantastiskt vilken generositet, och tänk att det mesta gjordes under bara en månads tid, dessutom när trädgårdar och skolavslutningar och mycket annat krävde sin uppmärksamhet på många håll!

Maja skrev just till mig:

Många många mössor av modellen Pias. Foto: Ingrid Stridh

Många många mössor av modellen Pias. Foto: Ingrid Stridh

Anna — om du inte såg gårdagens avsnitt av Barnmorskorna i East End måste du göra det på SVTPlay nu. Det är en order 😉 Avsnittet innehöll en väldigt rörande historia om en restgarnsfilt av mormorsrutor … Bland det bästa hjälpsticknings-tv jag sett någon gång 🙂

Det lustiga är att jag faktiskt hade sett det avsnittet — och att det var det första avsnittet som jag såg av serien — och att jag också tänkte att det måste vara ett av de vackraste sätten att skildra hjälpstickning. Så om det nu skulle vara någon annan som inte har börjat titta på Barnmorskan i East End än, gör det nu, den här veckan, medan filten finns kvar på SVTPlay!

Byxor och mössor. Foto: Ingrid Stridh

Byxor och mössor. Foto: Ingrid Stridh

Det är förstås väldigt roligt att titta på de fina modeller som dyker upp i paketen i Skara, och roligt både att se nya och att känna igen sådana som är med i böckerna. Jag undrar till exempel om det är Pia som har stickat de ungefär 30 små randiga mössorna eller om det är någon annan som har hittat Pias beskrivning i Sticka & skicka. Fina är de i alla fall.

De sydda byxorna och mössorna skulle kunna vara resultatet av Veronica Vestins och hennes vänners gemensamma projekt som bland annat har inneburit att de har ”räddat” tyg från en slöjdsal på en skola som skulle tömmas. Det tyget har de förvandlat till barnkläder, och så har de gjort en hel del annat också. Hemmets Journal har intervjuat Veronica om det — läs intervjun här! På Veronicas blogg finns bilder från träffarna och dessutom en beskrivning på enkla babysockor som Veronica har lyckats med.

Lilafrossa! Foto: Ingrid Stridh

Lilafrossa! Foto: Ingrid Stridh

Fler bilder från paketöppningen finns hos Hemmets Journal och i paketöppningsalbumet på Facebook.

Tack en gång till, alla ni som har arbetat såhär mycket för barnen i Rumänien! Många av er har redan fått tackkort från Ingrid, och jag vet att hon gör sitt allra bästa för att skriva till alla!