Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lindas armband blir skolavgifter i Kenya

Skolavgiftsarmband. Foto: Linda Westermark

Skolavgifts-armband. Foto: Linda Westermark

Fantastiska Linda i Umeå har fortsatt att fundera på barnen i Loki i Rift Valley i Kenya.

Det är ett ganska välkänt faktum att barn som får en stabil skolutbildning har bra chanser att ta sig ur den svåraste fattigdomen och lista ut ett vettigt sätt att försörja sig själva och, lite senare, sina familjer. Får utsatta barn dessutom skollunch eller matstöd till sin familj ökar chanserna ännu mer.

En skolavgift i Loki ligger på ungefär 200 kronor per år. Det låter som ingenting för oss — men för många av familjerna där är det en stor summa pengar, särskilt om flera barn är i skolåldern.

Skolavgiftsarmband 2. Foto: Linda Westermark

Man kan bli skolfadder (det har Birgitta fått berätta om tidigare), men nu finns ett sätt till att se till att ett barn får en framtid. Linda har gjort armband och skopåsar, och genom att köpa ett armband betalar man halv skolavgift! (Lika bra att beställa två.) Läs mer om initiativet här, och beställ bums! Jag slog till med två till min syster.

Skolavgifts-armband 2. Foto: Linda Westermark

 

(Det här är extra kul eftersom en av de saker som kvinnogruppen i Loki, ANA, arbetar med är just smycken. Inte svårt att tänka sig att det kan bli inspirationsutbyte på det området också framöver!)