Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kyrkkaffemuggar

Av Posted on Inga taggar 0
Kyrkkaffe!

Kyrkkaffe!

Dagens pyssel är perfekt för kyrkkaffevänner.

Såhär gör man:

Gå till Myrorna, Human Bridge Second Hand, Erikshjälpen Second Hand, Bra & begagnat eller vad nu närmaste andrahandsaffär-till-förmån-för-något-bra heter.

Sikta på porslinshyllorna.

Försök se potentialen i allt ljust porslin som finns där. Enfärgat får det gärna vara också. Fem kronor styck kan vara ett lagom pris, men kom ihåg att allt går till något bra — det är bara trevligt att betala mer. Muggar är det mest användbara, såklart, men assietter brukar ju också behövas, och mattallrikar kan man använda som uppläggningsfat, och skålar blir bra som sockerskålar och sylt-och-grädde-skålar och kanske som lägg-en-tjuga-här-skålar.

Paketera så att det går att frakta hem alltihop.

Packa upp hemma. Beundra. Diska. Torka.

Fågelmugg.

Fågelmugg.

Ta en tur till ut på stan och köp porslinspennor i någon trevlig pysselaffär. Det finns lite olika märken.

Bjud eventuellt hem ett par vänner.

Rita på alla muggar med pennorna. Eller skriv glada budskap. Gör det runt nederkanten, så behöver de som diskar inte skrubba bort färg (jag har gjort misstaget att ivrigt dekorera hela muggar också, men runt överkanten vill man ju gärna diska lite mer intensivt, eller hur? Och då riskerar färgen att ge med sig efter ett tag). Muggarna på bilderna här har fått fåglar på sig, men det är bara för att jag (och min mamma som skulle ha dem) tycker om fåglar. Rita glada barn, kanelbullar, kor, får, träd, blommor, vad som helst som skulle kunna göra kyrkkaffedrickarna i din församling lyckliga och pratsamma. Det får gärna men måste inte bli ett gemensamt tema på alltihop.

Bjud vännerna på te och smörgås — använd annat porslin till detta.

Fågelmuggar. Den här gången blev det kanske femton.

Fågelmuggar. Den här gången blev det kanske femton.

Låt det dekorerade porslinet torka i ett dygn. Ställ sedan in det i kall ugn och bränn enligt instruktionerna på pennförpackningen eller pennan.

Klart! Ta med till församlingsskåpen! Eller ge bort! Muggar går bra att använda som krukor till nyplanterade sticklingar också.

(Jag ritade nog på åtminstone 150 IKEA-muggar och andra billiga muggar innan jag plötsligt kom att tänka på att en mugg för fem kronor innebär att den som har gjort den antagligen inte ens får fem kronor i timmen när butiken och fabriken har fått sitt. Så då slutade jag rita på muggar. Men häromåret började jag köpa porslin i andrahandsaffärer istället. Ganska ofta är det femkronorsmuggarna från IKEA som hamnar där, ibland är det lite finare också. Jag vet inte riktigt hur man ska resonera om detta, men nu går ju pengarna till något bra i alla fall, och något som någon har gjort sig av med kommer till användning.)