Paket i Kalmar

Ann-Sofie som arbetar i Förlösa-Kläckeberga församling har skickat de här bilderna — det har varit paketpackning i den stora församlingssalen!

Det gäller ju att ha många långa bord om man ska kunna komponera paket på det här viset.

Filtarna underst (de här båda är så kallade monsterrutor, alltså jättelika mormorsrutor) och sedan mindre och mindre paketdelar och överst på toppen strumpor och barntvål.

När alla delar är ditlagda viker man filten om innehållet och fäster med några säkerhetsnålar.

Ungefär 40 paket blev det den här gången, och Ann-Sofie ska återkomma med exakt antal och också ordna en intervju med ett av barnen som var med och packade. Att hjälpa till med att packa babypaket kan nämligen vara en alldeles utmärkt uppgift för mellanstadiebarn!

Paketen skickas till Human Bridge i Holsbybrunn, och därifrån åker de ut i världen till platser där de behövs, mest sjukhus där de fungerar som ”magnet” för förlossningsvården.

Förra veckan skrev jag att jag skulle åka till Göteborg och hålla det första föredraget sedan före pandemin. Men det var ju inte riktigt sant — medan 50-gränsen gällde bokade Ann-Sofie en kväll i just den här salen, och vi satt glest vid de långa borden och hade en så trevlig kväll tillsammans, och jag berättade om varför babypaket är så viktiga och om hur man kan arbeta med dem i en grupp på olika sätt. Hur kunde jag glömma den kvällen? Det var tillfälligt — nu minns jag massor.