Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lyssna på henne

Av Posted on Inga taggar 0

På Facebook har jag en sida som heter Listen to her. Där lägger jag ut musik av kvinnliga tonsättare och berättar om dem, och ibland tipsar jag också om artiklar som man kan läsa, konserter som man kan gå på (eller lyssna till på sociala medier), radioprogram och annat. Facebooks sätt att fungera har ändrats flera gånger sedan jag registrerade den, och nu vet jag att jag borde ha startat en grupp istället … men den interaktion som ändå blir, mest i brevlådan där, är i alla fall underbar, och jag är glad att ha någonstans att göra av all fantastisk musik som jag hittar.

Här är en till som jag tycker att alla ska lyssna på, fast hon är inte tonsättare utan författare. Chimamanda Ngozi Adichie heter hon, och första gången jag hörde om henne var för kanske tretton år sedan när en dansk gymnasist sa till mig att jag måste läsa hennes första roman. Det har jag fortfarande kvar att göra, och nu har hon skrivit fler.

Allt som hon säger i det här korta föredraget är så intressant, men lyssna särskilt till det avsnitt som börjar tio minuter in i inspelningen. Jag tror att hon har alldeles rätt, och jag undrar vad som skulle hända om fler lyssnade till henne, tog det hon säger på allvar och försökte göra något åt det.