Äntligen i bakningsversioner

Att man kan bli så glad av ett alldeles vanligt besök i en alldeles vanlig Coop-butik!

Jag vet inte hur många gånger jag har hållit föredrag om klimatvänlig bakning och sagt att det går att baka med choklad som inte heter bakchoklad och att jag faktiskt rekommenderar det eftersom man har mycket större chans att få tag på Fairtrade-certifierad choklad om man letar i de vanliga godishyllorna.

Men nu finns det Änglamark-choklad som har Fairtrade-märket på och som är tänkt för bakning och efterrätter och godistillverkning! Det innebär att alla Coop-butiker borde kunna ha den i sitt sortiment och att det borde vara hur enkelt som helst för dem att ta hem den om man inte hittar den i hyllorna.

Dessutom finns det chokladknappar av tre slag:

Mjölkchokladknappar …

… och 70%-knappar, riktigt mörka …

… och vita.

Perfekt present till en sjuåring som just har börjat baka, tyckte jag, och hon har redan provat att ha en av sorterna i en sockerkaka. Vi har inte smakat, för den ska resa till hennes farmor och farfar.

En del saker här i världen rör sig faktiskt åt rätt håll, eller hur?