Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Att sy en filt

Av Posted on Inga taggar 1

Vad gör man om det är så väldigt mycket roligare att sticka eller virka koftor, mössor och sockor än att sticka eller virka filtar?

Det kan låta som ett lyxproblem, men om man just har engagerat sig i babypaketsarbete och verkligen vill göra en insats kan det verkligen sätta käppar i hjulet. Eller kanske stickor i spinnrocken.

I tisdags var jag och hälsade på Gemensamma krafter, en nystartad öppen grupp i Garvaregården i Lindsdal där de flesta håller på med babypaket. De hade lyckats samla ihop allt som behövdes till mer än femton babypaket på bara ett par veckor — minus filtarna som det bara fanns två av.

Här är ett tips om någon mer har hamnat i den situationen: The Self-Binding Baby Blanket!

Titta noga så går det bra att förstå oavsett om Shannon pratar lite för fort eller inte! Och det går att sänka hastigheten på filmen också — det gjorde jag ofta när jag arbetade på folkhögskola. Klicka på kugghjulet så dyker ett reglage för hastighet upp bland flera valmöjligheter som gäller annat.

Kom ihåg att det naturligtvis går finfint att återanvända tyger till sådana här filtar! Mönstrade påslakan kan bli jättefina till det ena lagret.