Tre som vinner Majas fina bok Trettiofem vantar

Förlåt att beskedet har dröjt — men nu har en slumpmaskin fått dra tre vinnare bland alla er som tävlade om Maja Karlssons nya bok Trettiofem vantar!

Katarina Söderman är en av dem. Hon skrev såhär:

Jag vill sticka till barnen, mig själv mamma svägerskan svärmor jobbarkompisar kanske kan bli frökenpresenter också, för jag tänker ju att jag måste testa alla mönster i boken och då blir det ju några vantar …

Cathrin Åström är den andra, och såhär skrev hon:

Jag vill sticka vantar som jag kan sälja och ge pengarna till ett fantastiskt ställe i Spanien som tar hand om övergivna valpar och vuxna hundar. De ordnar nya hem åt dem, men de som är riktigt illa däran får sitt nya hem i deras egen familj. De behöver bidrag för mat och veterinär, jag vill gärna hjälpa dem.

(Då kan jag inte låta bli att tänka på Queen of Kammebornias uträkning ”Priset på ett par vantar”, som många av er säkert har läst. För det är svårt att samla ihop pengar genom att sticka vantar … Men lycka till, Cathrin, och vad fint att du har hittat ett ändamål som du vill lägga så mycket engagemang på! Man kan ju inte sälja andras design utan vidare, så jag hoppas att du får mycket inspiration till egna experiment genom boken.)

Och den sista blir Mia Eriksson som skrev såhär:

Jag vill sticka vantar till min mamma och min dotter som behöver värma sina kalla värkande fingrar o piggas upp o glädjas åt fina vantar. Vore jättekul att vinna!

Och här kommer två tröstpriser till alla er som får gå till biblioteket eller bokhandeln för att få tag i boken:

Maja arbetar ju mycket för Järbo Garn, och hennes mössa Head in the Clouds finns det gratismönster till här (eller gå till närmaste garnaffär som säljer Järbo och fråga om de har Inspiration 37 kvar). I det senaste numret, som inte finns på webbplatsen (än), finns det gratismönster till ett par vantar som ser ut att vara släkt med flera av de trettiofem modellerna i boken!