Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tre som vinner Sagornas stickbok

Av Posted on Inga taggar 2

Så fina svar det kom in i den här tävlingen också! Tack alla ni som skrev och berättade! Tur att jag som vanligt hade lovat att anlita en slumpvalsgenerator för att hitta vinnarna — annars hade det blivit väldigt, väldigt svårt att välja.

Margareta vinner det första exemplaret, och såhär skrev hon:

Detta år har stickning och virkning betytt mer än någonsin för mig. I slutet av oktober brann vårt hus och chocken skingrades när jag kunde producera något till andra som behövde mig. Eftersom många kände till mitt stickintresse fick jag lådor och kassar men restgarner och nyköpta nystan. Mitt hjälpprojekt är barnen i kommunens vänort i Rumänien. Och på internet finns massor med inspirerande insamlingar. Jag har 12 barnbarn mellan 8 och 17 år och tror att jag och flera av dem skulle gilla denna bok.

Birgitta vinner det andra, och här är hennes svar:

Sticka och virka har alltid varit min avkoppling. Efter att varit sjukskriven för utmattning har jag upptäckt att det finns så många organisationer och grupper som samlar in till behövande. Så nytta och nöje i skön förening. Jag kopplar av från dagens arbete och kan värma någon som har det sämre ställt med varma vantar/strumpor. Så härligt och tillfredsställande!

Och det tredje går till Maria:

Att sticka (och ibland virka) gör att jag känner mig nöjd och lugn. Det är som en skön hjärnmassage. Kanske lite som mindfulness, även om jag bara hört talas om det och inte testat själv. Jag stickar nog i princip alltid när det inte är något annat som behöver göras (som att arbeta och sköta hushållet). Faktiskt ingen större skillnad i år mot tidigare år.

Jag önskar er mycket, mycket glädje med den här underbara boken, alla tre!