På World Wide Knit In Public Day i Broby

Såhär fint var det igår när jag var på World Wide Knit In Public Day i Broby i Skåne!

Utomhus, som ni ser, i den vackra hembygdsparken i Broby, och med lite mer avstånd mellan stickarna än vad det ser ut som på den här bilden.

Kristianstadsbladet var där med både reporter och fotograf och intervjuade några av medlemmarna i Sticka för fred, gruppen som hade bjudit in (tillsammans med ABF). Här är det Gerd som berättar. Jag tror att alla, och väldigt många av våra stickningar, blev fotograferade också.

Det här var första gången på flera månader som jag kunde genomföra ett föredragsuppdrag. Allt har ju blivit inställt eller skjutet på framtiden i vår. Lite nervös var jag, för jag har nästan alltid haft bilder att visa till alla hjälpstickningsföredrag. Men jag gjorde första delen helt utan något visuellt och andra delen med praktiska exempel, alltså plagg som jag skickade runt, istället.

Sticka för fred är en grupp som jag har haft kontakt med länge, genom Gerd, men inte träffat. Det var ganska maffigt att komma från parkeringen och se alla lila tröjor. Och det här var faktiskt också första gången på länge som såhär många var samlade — de berättade att de har träffats i mindre grupper och på Messenger under våren.

I det lilla trädet hänger några av gruppens fredsduvor. Jag har berättat om dem här på bloggen tidigare (Gerd har skickat en till mig), och nu fick jag en att hänga upp och en som ”byggsats”, så det är klart att jag måste berätta om dem igen.

Det blev väldigt varmt i solen efter ett tag, så stolar och bord flyttades flera gånger. En otroligt vacker sommareftermiddag!

Ett till av gruppens projekt ser jag fram emot att berätta mer om. Men idag vill jag bara säga tack till er allihop för inbjudan och välkomnandet och allt ni berättade för mig!