Mössinspiration

Dags att titta på fler Easy Peasy Beanie-mössor som är stickade till Läkarmissionens insamling till Panzisjukhuset och dess grannsjukhus i DR Kongo!

Först Ann-Kristins gruppfoto. Möjligen är jag lite sentimental, men jag kan inte låta bli att tänka på att de här mössorna antagligen kommer att få sina första bärare inom kort och att de barnen kommer att vara födda samma år och följa varandra genom livet om de föds i samma område och deras föräldrar kan stanna där. Svindlande!

Här är ett exemplar av Kristbergskoftan (ser ni böckerna?) tillsammans med två flerfärgade mössor. Helen har stickat alltihop.

Och så har Angela stickat en i flerfärgat, hon också.

Och Christina! Men hennes är virkade.

Åsa har också använt flerfärgat garn. Jag tycker att jag känner igen åtminstone en av färgställningarna från Järbo-garnet Big Verona — kan det stämma?

Marta har kommit gång och testat att göra tofs också. Och så har hon stickat en rundstickad mössa med hoptagning upptill. Det går också bra såklart!

Gun som jag har träffat i Brämhult vid flera tillfällen har stickat tre hittills. Jag minns dig som specialist på att bygga fina babypaket, Gun — stämmer det?

Det här är Gittans grupp.

Och så ska jag visa mina tre första (det har blivit fler nu).

Det här är rester från mitt discoklänningsprojekt och en svart klänningsstart som jag helt enkelt rev upp när Läkarmissionens insamling började. Järbos merinogarn Mio — mjukt och mer lättvättat än vanlig ull, men inte superwashbehandlat. Jag fick dem allihop för längesedan av Maja. Nu när jag har gjort garnkassar har jag fördelat en del av mina Mio-nystan i dem och känt mig ädel som inte behållit dem. Det är ett underbart garn! Så när jag har avverkat lite mer av annat som har blivit liggande måste jag nog fylla på med Mio.

Har du stickat? Vill du visa? Skicka gärna en bild eller flera till mig! Facebook går bra, och e-post (annabraw[snabel-a]gmail.com) också.

Här är Denis Mukwege i en ganska tidig (en månad gammal) kort film där han berättar vad han tror om Covid-19 och ser: