Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fredsduvor till We Knit for Peace

Nu ska Gerd och hennes vänner i Sticka för fred-gruppen i Broby posta sitt bidrag till We Knit for Peace, utställningen och föreställningen i Borås nästa år!

Det som arrangörerna har önskat är vita stickade och virkade och broderade garnkonstverk som går att hänga upp. Så fredsduvor, Broby-gruppens specialitet, är ju en alldeles utmärkt idé.

Gruppen har postat fredsduvor till en rad av världens ledande politiker tidigare, men också till bland andra mig och tre unga män i Kabul. En av dem har just vunnit Tidskriftspriset för sin dagbok därifrån!

Och så har ett paket med duvor rest till Suzanne som lägger en i vart och ett av de babypaket som packas till de nyfödda i flyktingfamiljerna i Aten. Det är jag extra glad för! Nu i höst har många fina begagnade barnvagnar rest med lastbil från Sverige till Aten och Lesbos, och jag tror att duvorna kan bli underbara barnvagnsmobiler.

Men halsdukar är ju också en av Brobygruppens specialiteter — medlemmarna är mycket engagerade i det spanska projektet Madejas contra la violencia sexista och har också inspirerat andra att delta i det. Så Gerd har också skickat en bild av stickväninnan Marianne och hennes bidrag till Borås.

Det ska bli så spännade att se utställningen, antingen i verkligheten eller på någon skärm! Och så får vi hoppas (särskilt efter dagens besked …) att februari 2021 är så olik november 2020 att många av oss kan vara med på föreställningen också!