Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fem som vinner garn och beskrivning till Majas socka Granskog

Av Posted on Inga taggar 0
Majas Granskog-sockor. Foto: Järbo Garn

Nu har en slumpmaskin fått dra vinnarna i tävlingen om de fem fina Granskog-sockpaketen från Järbo Garn (och nu fick jag backa och rätta, för jag råkade skriva Järbo Gran — inte första gången)!

Och jag har förstått att det är ganska många som inte ser kommentarfälten här på bloggen. Det lustiga är att det har drabbat mig själv också — jag har börjat använda den iMac-dator som jag fick ärva när min farfar dog tidigare i år, och där syns de inte. Därför finns också de som svarade direkt på Facebook med i dragningen.

Först måste jag berätta att så många gånger tidigare har jag blivit så glad av att läsa tävlingssvaren — och det blev jag den här gången också. Värme och omtänksamhet strömmade emot mig!

Lotta var en av de första som skrev något, och maskinen drog henne. Såhär skrev hon:

Vill sticka goa värmande sockor till vännen som har fått en stroke och kämpar för att komma tillbaka till vardagen.

Doris var också en av de första som svarade, och hon skrev såhär:

Jag ska sticka klart julklappar till min son och hans sambo. Sedan blir det till behövande igen. Såg att det fattades små babykläder i Grekland. Sockor och vantar stickar jag utan mönster. tittar på grovlek på garnet.

(Men nu får du ändå ett mönster, Doris! Hoppas att det kan inspirera dig på något sätt! Och jag beundrar dig och alla andra som kan sticka sockor och vantar utan!)

Annica skrev såhär:

Jag vill sticka sockor och testa olika hälar. Barnbarnet kan inte ha hur många som helst, så det blir nog mest till hjälpstickning. Mitt bästa sticktips när det gäller att sticka sockar med restgarner är att börja vid tårna och sticka båda samtidigt. Då blir de lika randade och lika långa, och garnet tar inte slut för tidigt.

Tack för det tipset, Annica!

Gunilla skrev såhär:

Jag vill sticka till RIA-stugan i Falun.

Och Barbro:

Jag vill mer än gärna sticka sockor till mig själv. Det är det enda jag använder, så det behövs en hel del.

Grattis alla fem! Skicka era adresser, så kommer det paket inom kort!

Och tack alla ni som var med och berättade — som sagt, jag blev så glad av att läsa kommentarfältet. Skulle faktiskt vilja rekommendera alla att göra det!