25 nya startpaket i Loki

Birgitta i Loki i Kenya har Eva-Marie på besök, och häromdagen var de på förlossningsavdelningen och lämnade 25 nya startpaket komponerade av bidrag från olika håll i Sverige!

Här är ett exempel på hur innehållet i ett startpaket kan se ut (samma bild som jag visade häromdagen, men den är så bra).

Kenya är ett av de länder som har förbjudit plastpåsar, så startpaketen packas — och det är ju egentligen mycket trevligare oavsett vad som är tillåtet eller inte tillåtet — i tygkassar. Här tar en av barnmorskorna på kliniken emot de 25 paketen.

Några går åt direkt, för det har precis fötts barn inne i byggnaden! Här klär en nyförlöst mamma på sitt lilla barn, påhejad (man kan tänka sig att det låter ”ååååå!”) av en av Skandinaviska Läkarbankens volontärer och en lokal sjukvårdsanställd. Skandinaviska Läkarbanken brukar skicka ut sina volontärer två och två till Loki, ofta en läkare och en sjuksköterska.

Såhär fin kan man bli! Och då var man nog ändå sötast i världen redan innan paketet öppnades … I bakgrunden ligger ett exemplar av Maria Blombergs modell Elin-koftan, som finns med i boken Garnglädje.

Det är flera i gruppen Handarbeta för välgörenhet (på Facebook) som har känt igen det som de har gjort och blivit så glada. Det skulle jag också bli! Ett så konkret bevis på att det vi gör kommer fram och kommer till användning!

Här är Eva-Marie och Birgitta med en mamma och ett barn (och med flera andra mammor och barn i bakgrunden). Längst fram skymtar Femtimmarskoftan med bubbelränder.

Och här är Skandinaviska Läkarbankens volontärer och deras Loki-kolleger. Glädje!

Sök på Loki här på bloggen om du vill veta mer om innehållet i paketen, eller om Birgittas och hennes vänners och medarbetares arbete, eller om barnens situation, eller om kvinnornas, eller om hur du kan vara med och hjälpa till! Det finns massor att läsa!