Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stororder till syverkstaden i Loki

Av Posted on Inga taggar 0

Den här nyheten skulle jag ha delat med mig av före jul — förlåt att den har dröjt!

Det är från Loki i Kenya den kommer, och där behövs det goda nyheter, kanske ännu mer än här.

Minns ni klänningarna som Linda lärde en liten grupp sömnadsstudenter att sy av de kangas som är ett av de vanligaste tygerna i Kenya? Birgitta ordnade så att alla hennes vänner som ville kunde betala en klänning som någon flicka i Loki fick. Den här bilden togs vid en av de första utdelningarna.

Numera arbetar Birgitta och hennes man Kea för en hjälporganisation som heter Barnmissionen, och i Barnmissionens webbshop kan man ”köpa” en klänning till en flicka i Loki tillsammans med ett par shorts till en pojke i Loki. Ett sådant ”paket” kostar 150 kronor. Det innebär arbete och lön för alla i det lilla skrädderi som Linda var med och startade, pengar till nytt tyg och annat som behövs så att arbetet kan fortsätta — och så själva kläderna till barnen.

Strax före jul summerade Barnmissionen den senaste tidens försäljning och la en beställning på 99 sådana paket. Det blir mycket arbete vid symaskinerna — och stor glädje!

Dessutom kom en annan order. Den är nog inte riktigt lika rolig att sy ihop, för den är inte så kreativ som mönsterpassningen på kangastygerna, men den är viktig:

Det ska sys madrassöverdrag till 100 madrasser som ska användas i sovsalarna i en skola. Mycket tyg, få sömmar, viktigt med passformen.

God fortsättning, alla hjälpstickarvänner!