Loki efter attentatet

En del av er som läser Ett varv till-bloggen reagerade säkert när ni hörde eller läste eller såg nyheten att en skola i Lokichoggio i Rift Valley i Kenya hade blivit utsatt för ett attentat och att flera elever hade blivit skjutna till döds.

Vi är ju många som stöttar Birgittas arbete i Loki och har läst om barnen på Hanna Emuriakin-skolan, om det nya internatet för lite äldre barn och om hur barnfamiljer får matkasse varje vecka eller extrastöd nu när så många har ont om mat.

Just nu har Birgitta och hennes man KeA en hel grupp volontärer hos sig:

(Birgitta är inte med på den här bilden — jag tror att det är hon som har tagit den!)

Såhär skriver Birgitta om attentatet:

Med anledning av det som nu kablas ut i svensk och internationell media om en attack på en skola i Lokichoggio, så vill vi svenskar som arbetar här meddela att vi alla är välbehållna.

Händelsen utspelade sig på den nystartade gymnasieskolan här i Loki.

En elev från Sydsudan som blivit avstängd på grund av dåligt uppträdande, kom tillbaka med några beväpnade kamrater och tog sig in på skolan i fredags kväll. Flera unga pojkar, några flickor och nattvakten miste livet. Dessutom skadades ett tjugotal elever.

En av förövarna, den huvudmisstänkte eleven, lyckades fly på motorcykel till Kakuma och det stora flyktinglägret 90 kilometer härifrån, där han senare greps. Hans kompanjoner är fortfarande på flykt enligt uppgift från våra medarbetare.

Tack för att ni ber och tänker på alla de drabbade familjerna och traumatiserade elever som fick utstå och vara vittnen till dådet.

 

***

Du som vill vara med och stötta Birgittas och KeAs arbete i Loki har många möjligheter! Det behövs fortfarande matstöd till många familjer, och de senaste veckorna har det blivit stora problem med malaria, så Barnmissionen som Birgitta och KeA arbetar för har startat en specialinsamling för att kunna dela ut myggnät till så många familjer som möjligt.