I Östersund samlas det till startpaket för nyfödda

Det förekommer faktiskt att Aftonbladet förmedlar positiva nyheter! Hurra för det!

Och hurra särskilt för den här:

En undersköterska på BB i Östersund, Miriam Johansdotter Lundman, har tillsammans med sina kolleger sett att ganska många föräldrar åker hem med sitt nyfödda barn utan att ha det som behövs av kläder och filtar.

Hon och resten av BB-personalen har försökt hjälpa till så gott det går.

Nu har Miriam bett vänner och bekanta om hjälp med att sätta ihop startpaket som familjerna kan få.

Såhär skrev hon på sin Facebook-sida:

Hej! Jag jobbar på BB och möter ofta familjer som kanske inte har möjligheten att köpa kläder till sina barn … så jag har därför tänkt starta en insamling. Vi i personalen delar ju ut i behov till bebisar som behöver kläder. Om ni som har begagnade kläder över till skänkes tar vi gärna emot dom. Kläder önskas i storlek 50-60 och lämnas hela och rena. Tar även emot filtar, strumpor, vantar, mössor, overaller, jackor, mm. Det som är störst behov av är bodysar, men allt är bra! Vore så tacksam om ni ville sprida detta vidare, dela och höra av er till mig. Så vi kan se till att dela ut till familjer som verkligen behöver.

 Tack  

BB Östersund

Miriams upprop blev uppmärksammat nästan direkt — man kan läsa mer och lyssna på en intervju som P4 Jämtland har gjort.

Östersunds-Postens intervju kan man läsa om man är prenumerant eller om man betalar.

Och gensvaret har blivit stort!

Miriam rekommenderar alla som läser Aftonbladets intervju att ta kontakt med närmaste sjukhus och fråga vad som behövs där.

Hösten 2015 var jag en av många som skickade paket med spädbarnskläder till en sköterska på Universitetssjukhuset i Örebro. Säkert pågår liknande insamlingar på fler håll. Vi får heja på varandra! Och ta reda på vad det är som saknas, så att det blir rätt saker vi ger — det är alltid viktigt.