Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hälsningar från Öland

Den här veckan har varit mer än fullproppad — så det är verkligen inte brist på saker att berätta om som har gjort att det har varit tyst här.

Men nu är jag klar med ett par av de saker som har hängt ovanför mitt huvud, så nu ska ni få se lite av hur vi hade det på Bödagårdens CampingÖland förra helgen!

Det här var ju det utlovade — en Fjärrvärme-helg med mycket tid att sticka och utforska hjälpstickning.

Och det gjorde vi!

Deltagarna kom från Norrtälje (närmare bestämt ett ställe en bit därifrån), Åseda, Skärblacka, Nässjö, Holsbybrunn och ett par ställen till. Vi hade åkt långt allihop, för Böda ligger högt upp på norra Öland. Jag tror inte att jag hade varit där tidigare trots att min familj var mycket på Öland under mina första år (vi bodde några mil söder om Kalmar då, i fastlands-Halltorp).

Vi var mest i kyrksalen i Sion, huset uppe vid vägen, för där fanns det en projektor och gott om plats på borden. Jag hade med mig exempel på ganska många olika modeller, många som det finns beskrivningar till och så några som jag fortfarande håller på och mixtrar med av olika orsaker.

Madde och jag hade kommit överens om passen som jag skulle leda, och jag berättade om den allra första syföreningen och om hjälpstickning och om många olika modeller, men att prata med varandra och hjälpa varandra är förstås den stora behållningen en sådan här helg. Här är det Carin som visar Lotta hur man lindar en maska för att kunna sticka förkortade varv utan att det blir hål. På det viset kan man sticka fantastiska former med bara rätstickning.

Restgarnsbord hade vi såklart, men jag fick inte fram kameran förrän det var nästan tömt igen.

Vi var mycket i vandrarhemmets matsal också — Utsikten tror jag att den heter. Altandörren där var så stor och välputsad att jag gick rakt in i den första kvällen, och en deltagare gjorde samma sak och skadade sig till och med lite i ansiktet och i en axel. Tyvärr kunde vi inte använda den fina altanen, för det regnade mycket. Jag hade trott att det här skulle bli den sista sommarhelgen, men det blev absolut den första hösthelgen.

Maddes syster A-C  som hade kört från Holsbybrunn lagade all den goda maten åt oss.

Precis utanför vandrarhemmets dörr dråsade det ner plommon dygnet runt. Jag åt minst ett varje gång jag gick förbi, och när jag skulle åka hjälpte Ella mig att fylla en påse som jag tog med hem till min bror. Han lyckades koka både plommonsaft och plommonsylt av den. Det är inte klokt att något kan vara så gott!

Såhär kan det se ut när det arbetas och antecknas för fullt.

Carin hade med sig tre kompletta startpaket till nyfödda och två lådor med sjukvårdsmaterial, och de fick plats i min resväska och bor i min lägenhet på Limhamn nu i väntan på att jag ska lyckas stämma träff med Annica som tar med dem till International Volunteers Organization. Susanne hade med sig en hög jättefina barnmössor som också ska få åka dit. Ni ska få se!

Det är osäkert om det blir fler stickhelger i Böda, för Madde som är programansvarig arbetade sin sista dag där på söndagen. Ni som skulle ha velat komma men inte kunde den här gången, skriv gärna till Bödagårdens Camping och berätta att ni är intresserade!

Det brukar alltid vara någon som frågar om fler och andra träffar vid sådana här tillfällen, och om huruvida jag kan komma och hälsa på på ett annat ställe. Det gör jag gärna om vi kan hitta ett datum — det är bara att höra av sig!

A-C:s tre barn var med oss mycket under helgen och hade egna projekt igång. Här är det Ella som arbetar med sin fingerstickning. Susanne lärde en av hennes bröder ett annat sätt att göra snoddar.

Tack alla för en fin helg! Önskar er lycka till med allt ert engagemang på olika håll nu i höst — kanske särskilt Gerd som hade satt en så fin idé i verket och som hade en till, ännu större, som hon drömmer om att prova!

P.S. På lördagen var vi på Garn & Tyg några kilometer söderut. Det var så spektakulärt vackert, så de timmarna får ett eget inlägg! D.S.