Beskrivningar som kommer till användning

Det här är något som verkligen gör mig glad: att se att beskrivningar ur böckerna som jag gjorde för några år sedan, och beskrivningar som jag har gjort åt Järbo Garn och till den här bloggen sedan dess, kommer till användning! Både när de får värma stickarna själva och deras vänner och familjer och när de far iväg åt olika håll för att värma andra.

Här är några av den senaste tidens bloggläsarbilder!

Maria, min favoritformgivare som har gjort alla böckerna tillsammans med mig (jag kan inte föreställa mig att arbeta utan henne), har stickat en handled-till-handled-kofta med en beskrivning som hon hittade i en av inspirationslistorna här. Tyvärr försvann ju alla länkar ur bloggen när Hemmets Journal bytte plattform förra året, men lite i taget hoppas jag kunna bygga nya.

Solveig har stickat Baraettendanystanvästen.

Eva har stickat Femtimmarskoftan med bubbelränder. Den var en av de sista beskrivningarna som jag publicerade innan jag slutade med min förra blogg för drygt tre år sedan, och det verkar som om flera nya har upptäckt den de senaste månaderna. Roligt!

Ingalill har stickat samma, och med en resårstickad mössa till.

Mia har stickat mössan ur Sju pussar-setet.

Inga-Lill har stickat Gare de Lyon-västen.

Åsa har virkat Hexagonkoftan — som ju fick en smått osannolik renässans när SVT visade ett finlandssvenskt livsstilsprogram i repris tidigare i höstas. Programmet spelades in när boken Värma en liten var ny, och det är flera år sedan. Roligt!

Och Inga-Lill har stickat Röda korset-koftan — den rätstickade som stickas liksom vertikalt och som börjar med den ena framkanten och slutar med den andra.

Karin har stickat Saras modell Femtimmarströjan, en variant av Femtimmarskoftan.

Åsa har stickat Slättmissionens lilla tröja. Mönsterränderna är hennes egen idé!

Tammie har stickat Treochenhalvtimmesvästen.

Åsa har stickat en av västarna — jag tror att det är Två trådändars lilla väst.

Kerstin har stickat Yemenvästen och ett par tossor som jag rekonstruerade från ett par indiska (!), men i en egen variant med resår i skaften. Vi borde skriva en beskrivning till dem, eller hur, Kerstin? Blöjbyxan är den här eller liknar den.

Kerstin har också stickat Treochenhalvtimmesvästen, Enochenhalvtimmesmössan, samma blöjbyxa som här ovanför och ett par Ariadnetossor.

Och ett set till med samma delar minus blöjbyxan: Treochenhalvtimmesvästen, Ariadnetossorna och Enochenhalvtimmesmössan.

Visst är det inspirerande att se alla bilder? Skicka gärna fler, du som stickar och använder beskrivningarna!