Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tävling: Stora boken om handarbete

Idag har jag varit i den stora second hand-butik som Kalmar Stadsmission driver. Den har öppet två dagar i veckan, är full av proffsiga volontärer och har blivit så populär att det ibland är kö utanför!

Där hittade jag den här boken:

img_04091

Oj vad många minnen! Min mamma och min mormor hade varsin, och jag måste ha ägnat många timmar åt att bläddra i den (och i min mormors perfekta samling av Sömnad och Handarbete, och i en serie handarbetsböcker som jag tror kom från ICA-förlaget de också).

Den innehåller klassiker som den här koftan och hjälmen (byxorna har jag inte sett lika ofta, men de kanske är orättvist bortglömda):

img_04131

Och den här hättan som jag har sett att folk efterlyser då och då:

img_04141

Boken kostade nästan inget alls, och många av er har säkert ett sparat eller ärvt exemplar, men jag gissar att det finns en och annan som inte hade kommit igång när den fanns att köpa eller som i ett obetänksamt ögonblick har råkat göra sig av med den.

Så: en tävling!

Skriv något i kommentarsfältet här nedan så är du med. Till exempel:

* berätta något om den som lärde dig att sticka eller virka

* tipsa om en gammal modell som du tycker är bra

* dela med dig av något trick som gör stickandet, virkandet eller monteringen enklare eller roligare

* berätta om en teknik som du skulle vilja lära dig

Om du inte har Facebook eller om du inte vill synas här så kan du skriva till mig på adressen annabraw[snabel-a]gmail.com.

På onsdag kväll, den 28:e september, går jag igenom svaren och låter en slumpvalsmaskin dra en vinnare. Blir det bra? Hoppas det!