Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stickat i Broby

Gruppen som stickar på Brobysjukhuset i nordöstra Skåne (inte längre ett sjukhus, alltså, utan en förläggning för nyanlända) har kommit igång på riktigt. Maggan som arbetar med dem har fotograferat en del av det som är färdigt.

”Ingen behöver lära kvinnorna på Brobysjukhuset att sticka!” skriver Maggan. ”De är otroligt duktiga på att trolla med restgarner. Tack alla som har hjälpt oss med garner! Vi fortsätter att önska oss mer garn.”

”Tänk så mycket skaparglädje det finns!” skriver hon också.

Lite vitt och pyttelite rött garn har blivit ett mobiltelefonfodral.

En del virkar också.

Mosstickad barnkofta med varm krage. Krage och resårkanter är stickade i vertikal rätstickning!

”I måndags pratade vi om vänskap”, berättar Maggan.. ”Syrien, Afghanistan, Libanon, Eritrea och  Sverige … vi var rörande överens om vad vänskapen betyder för oss!”

Såhär såg garnbordet ut när deltagarna kom:

Vid dagens slut var allt adopterat av olika stickare i gruppen!

Så det går åt mycket — och det behövs mer. Det finns många sådana här grupper på olika håll nu, och det är ju alltid bra att stötta det lokala, men det kan också vara roligt både för den som ger och den som får med långväga kontakter — ett tecken på att det finns omsorg och välvilja överallt, och det behöver vi påminna oss om, eller hur?

Du som bor i närheten av Broby (till exempel i Kristianstad?) kan lämna in dina restgarner och kanske second hand- och reafynd på Allt möjligt-verkstaden i Broby.

Du som befinner dig längre bort kan posta det (tips: packa i dubbla plastpåsar och väg så att du hamnar precis under en portogräns — det är ju dumt att betala för en papplåda och för outnyttjad vikt):

Allt möjligt-verkstaden
att: Malin Sarkar
Storgatan 38
280 60 Broby