Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pärmen

Ännu en bra idé ska jag visa idag!

I början av oktober fick jag följa med en kör till Uppsala och sjunga. Vi sjöng i Lötenkyrkan, bland annat, och där fick jag syn på ett anslag på dörren och sedan också på en pärm inne i entrén.

Lötenkyrkan har en adventsmarknad, och för att de som ansvarar för hantverksförsäljningen där ska kunna sälja mycket och bra har de gjort en pärm där alla som vill kan hämta idéer och instruktioner. Jag bad min tillfälliga körkollega Karolina att fotografera den eftersom jag inte hade med mig någon kamera själv.

img_1119

Pärmen alltså. Extra fin, tyginklädd och dekorerad med spets och pappersetiketter.

Och inuti?

img_1120

Information — och massor (jag överdriver inte ett dugg) av entusiasm!

img_1121

Här är en sida med exempel på varor som de ansvariga vet brukar gå bra att sälja.

img_1122

En sida om att ge och få garn. Alltid en bra idé eller hur?

Sedan är det en sida med kontaktinformation, men eftersom det är namn och telefonnummer på den visar jag den inte här. Om någon som läser vill komma i kontakt med någon av de ansvariga, skriv i kommentarfältet så ska jag förse er med det ni behöver!

På den sidan står det också att det är de ansvariga som sköter prissättningen — för att så mycket som möjligt ska bli sålt och dra in så mycket pengar som möjligt.

img_1124

Så finns det flera beskrivningar som man kan dra ut ur plastfickan (många kopior!) och ta med sig hem. (Om du som vid det här laget funderar på att göra en pärm inte känner att du är så kreativ att du kan lämna ut egna beskrivningar: skriv ut några exemplar vardera av dina favoriter från garnföretagens gratissidor!)

img_1125

Om man vill får man vara med och göra rutor till filtar också!

img_1126

Det finns riktiga filtrutor i ett par av plastfickorna i pärmen. Med beskrivning såklart. Här är en.

img_1127

Och här är en annan.

Så, nu har alla förstått hur trevligt det var att få syn på pärmen tror jag — dags att göra en egen och lägga den på vårdcentralen, i kyrkan, på biblioteket, hos hårfrisörskan, i caféet på simhallen eller i ishallen där alla föräldrar väntar?