Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Henrietta har en garnaffär

Av Posted on Inga taggar 0

Visst är det roligt med alla kontakter som uppstår tack vare något gemensamt engagemang? Henrietta Winell bor i Karlskrona, och vi har aldrig träffats, men tack vare någon hjälpstickningssatsning dök hon upp bland mina vänner, och hon har recept med i minst två av de böcker som jag har satt ihop. När jag såg på Facebook att hon snart, snart, snart ska öppna garnbutik i sin hemstad frågade jag om jag inte kunde få göra en intervju med henne. Här kommer den!

***

henrietta-2

Hej Henrietta! Vad är det för butik du har öppnat?

Jag har öppnat en butik som heter Henriettas Garn & Kläder. Det är en butik som främst säljer garn i naturfibrer som fårull, alpacka och bomull. Vi kommer också att ha kläder från One With Nature, ett märke som tidigare hette UNO. De är i linne, bomull och bambu.

Hur kom det sig att du gjorde det?

Jag har tidigare jobbat i butik och älskar mötet med människor! Och tanken på att få göra något som jag kan utveckla och föra framåt lockade mig, så därför hoppade jag på att starta eget.

Hur väljer du ditt sortiment?

Jag väljer garn som är så naturligt som möjligt och helst innehåller så lite syntet som möjligt. Jag försöker också ha garn som är lokalproducerat om det går, eller från Norden. Jag tycker man ska värna om det lokala! Jag vill också sälja garner från små garnproducenter som färger sitt eget garn — små partier som lockar till stordåd.

Har då några favoritvaror?

Mina favoriter är allt alpacka garn eftersom det är så mjukt! Det värmer utan att stickas 😉 sedan gillar jag rundstickor i trä. De ligger skönt i handen och jag som stickar löst behöver inte vara rädd för att stickorna ska glida ut arbetet.

Vad har du fått för respons såhär långt?

Det är väldigt bra för självförtroendet att starta butik — alla är så himla glada för min skull och önskar mig lycka till!

Tänker du arbeta med stickcafé, kurser eller något annat?

Målet är att erbjuda stickcafé en gång i veckan, varannan vecka på kvällen och varannan vecka på morgonen innan jag öppnar, så kan alla delta. Jag kommer också att ha boksigneringar några gånger per år och bjuda in en författare som skrivit en bok eller gjort många roliga mönster så att de och mina kunder får träffa varandra. Jag öppnar den 3:e november vid elva och har boksignering med Anna Bergman som har skrivit Tant Ulltuss sockor lördagen den 5;e mellan elva och två. Min förhoppning är att Henriettas Garn & Kläder ska bli en plats där man träffas och mår bra!

Om någon frågar varför man handlar i en liten butik i närheten istället för att beställa garn billigt från till exempel Adlibris, vad tycker du att man kan svara då?

Det är ju så roligt att få klämma och känna på garnerna innan man köper dem! Att kunna jämföra färger och kvaliteter — det kan man inte på tex Adlibris. Man kan få hjälp att välja garn, och man får en relation till den som äger butiken. Det blir helt enkelt en trevligare köpupplevelse.

Vi som inte bor i närheten av dig, hur kan vi ta del av inspirationen från din butik?

Eftersom jag kommer att ha webshop, sida på facebook och konto på instagram så hoppas jag att alla som besöker de platserna kan känna sig delaktiga.

***

Tack Henrietta! Och stort lycka till på torsdag och framöver!

Henriettas Garn & Kläder ligger på Rådhusgatan 7 i Karlskrona.