Garntävling igen!

Det var ju otroligt snopet att alla svaren i garntävlingen försvann när bloggen flyttade … men nu blir det en ny chans!

Det är alltså garn som jag har köpt i ett par olika second hand-butiker i London, men allt är alldeles nytt.

Det här:

DSC_1910

Det är alltså Debbie Bliss Bella med 85% bomull, 10% silke och 5% kashmir. Stickor nummer 3,75 står det. En vinnare får ett hekto. Kan det bli en väst eller en lite större mössa kanske? Eller extra fina halvvantar?

DSC_1913

En vinnare får tre nystan av Rowans Siena, som är helt och hållet bomull (merceriserad), två blekt ljusgröna nystan och ett ljusgrönt.

En annan vinnare får lika många nystan, fast två ljusgröna och ett blekt.

DSC_1912

Och så har jag tre paket med två hundragramsnystan av Cygnets DK-garn som är helt och hållet akryl. De räcker till massor — minst en hel Femtimmarskoftan eller Två trådändars lilla kofta var! Här ser man en av färgkombinationerna.

När jag köpte det här garnet blev det pengar till ett hospice i London och till Oxfams arbete, så på sätt och vis har det redan gjort sitt goda. Men ni som hjälpstickar får gärna använda garnet till det — så blir det vad stora världen skulle kalla win-win (fast på ett annat vis)!

Tävlingsfrågan är: hur förklarar du hjälpstickning för dina vänner (om du gör det)? Eller hur skulle du berätta om det om du hamnade i en situation där någon ville veta? Skriv ditt svar i Facebook-fältet här på bloggen.

Tävlingen är öppen till onsdag kväll, och sedan drar jag sex vinnare. Blir det bra? Hoppas!