Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

En ny modell på gång

Kan det här vara något?

Två trådändars lilla västklänning?

IMG_0325

Det är inte min idé från början — Maria Andersson i Vidsel gjorde en klänning när jag hade publicerat beskrivningen till Ryska skarvarnas väst, som jag publicerade på den här bloggen för något år sedan och som jag inte verkar kunna hitta nu. Kombinationen tappa bort hårddisken med allt material (det hände förra sommaren) och råka ut för ett bloggplattformsbyte som raderar alla bilder och länkar (hände för några månader sedan) rekommenderas verkligen inte. Men den här klänningen finns nu, och en till i en större storlek, och jag har skrivit ner hur jag gjorde och skickat beskrivningen på provstickning till några snälla stickare, så jag hoppas kunna publicera den snart!

Eftersom jag stickade i restgarner den här gången och gjorde jämna ränder istället för ryska skarvar blev det inte bara två trådändar att fästa, utan några fler, men modellen är lika enkel som de tidigare i ”serien”.

På bilden här ovanför, tagen med mobiltelefon, har klänningen just maskats av och inte hunnit bli blöt och ”tillrättad” och torka. Därför ser man tydligt att det är ökningar på vart åttonde varv i nederdelen. Det blev betydligt jämnare och snyggare sedan. Nästa gång jag tar en bild hoppas jag att jag ska ha hittat ett par fina knappar också!