Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

En film som alla hjälpstickare vill se

Av Posted on Inga taggar 0

Idag hade jag tänkt visa lite mer av det som har åkt till Israa Abdalis container — men så såg jag att Kerstin tipsade om den här filmen, och det är ju något som alla måste få se:

Här kan man läsa mer om den.

Och om man vill att den ska visas på närmaste Folkets Hus eller bibliotek eller så, så att man kan ta med alla sina vänner och visa dem varför det är så viktigt att stötta Denis Mukweges arbete och annat biståndsarbete — då gissar jag att man kan gå just till Folkets Hus eller biblioteket och be de programansvariga där att se vad de kan göra, och att det är bra om man också tar kontakt med PMU och ber om allt informationsmaterial som de vill skicka med.

Den här veckan är Denis Mukwege i Sverige! Det hade gått mig förbi. Men här är de besök-och-filmvisningar som återstår:

Onsdag 19 oktober (Stockholm):
Kl. 11:30 – 15:25 – Seminarium och filmvisning i Sveriges riksdag, Andrakammarsalen. Panelsamtal med Dr Denis Mukwege, filmregissören Thierry Michel, Anders Kompass m.fl. Föranmälan krävs.

Torsdag 20 oktober (Stockholm):
Kl. 16:00 och 20.00 – Filmvisning på Zita Folkets bio. Efter filmen följer ett panelsamtal med Dr Denis Mukwege och regissören Thierry Michel, moderator är Marika Griehsel. Framträdande av Edo Bumba som gjort filmmusiken i dokumentären. Filmen visas på Zita även 24:e och 26:e oktober. Biljett kan köpas via Zitas hemsida.

Fredag 21 oktober (Umeå):
Kl. 11.00 – Framträdande i Aula Nordica på Umeå universitet, fri entré.

Kl. 16.00 & 20.00 Filmvisning på Vävenscenen följt av samtal med Dr Denis Mukwege och filmregissören Thierry Michel. Moderator: Marika Griehsel. (Gratisbiljetter krävs, finns att hämta på universitetets Infocenter och på Umeå stadsbibliotek från 10 oktober.)

Här kan man läsa lite mer om besöket.