Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Berbelklänningar

Provstickning är ett intressant fenomen — ibland undrar jag om det inte är fler som blir intresserade när jag ber om hjälp med beskrivningsgenomgång än när jag berättar att en ny beskrivning är publicerad! Inte mig emot, för kontakten med teststickarna gör mig nästan alltid glad.

Klänningen Berbel, som utgår från Två trådändars lilla kofta-beskrivningen och har korta ärmar och knappslå fram, är det många som har stickat. Här är några av de bilder som jag har fått se. Tack ska ni ha, allihop!

christina-mellbergs

Den här har Christina Mellberg gjort i ett flerfärgat garn. Oket blir lite oregelbundet eftersom det är så mycket ökningar, men kjolen blir desto jämnare i ränderna. Tittar man noga ser man att de blir smalare allteftersom …

gun-britt-prue-carlssons

Här är Gun-Britt Prue Carlssons. Hurra för grönt som klänningsfärg!

karin-laouder-petersons

Och så Karin Louder Petersons med spetsmönster nertill. Fint eller hur?

miriam-skagerts

Miriam Skagerts blev såhär — fyravarvsränder på kjolen. Lägg märke till det lilla handgjort-märket långt ner på ena sidan!

ulrica-danevads

Ulrica Danevad har också stickat i ett flerfärgat garn. Här kan man verkligen se effekten av längre och längre varv!

Den som jag har stickat får vänta lite med att visa sig — jag hoppas att mina datorproblem snart ska vara blott ett minne, och så hoppas jag att jag hinner sy i knapparna i den och fästa trådarna nu under helgen.

Är det någon som absolut inte vill vänta tills Berbel publiceras? Sticka en Två trådändars lilla västklänning så länge!