Är det någon som vill provsticka en liten tröja?

Här kommer ytterligare ett experiment som har dragit ut på tiden!

DSC_1629 (2)

Det borde gå att flytta knappraden på Två trådändars lilla tröja från framstycket till axeln, tyckte jag — och det gjorde det ju! Det första exemplaret stickade jag i ett ekologiskt, färgväxande bomullsgarn som jag fick från Tant Kofta.

DSC_1622

Det andra exemplaret (och fråga inte varför bilden lägger sig på fel håll …) gjorde jag i självmönstrande Big Verona som Kalle på Järbo Garn skickade.

DSC_1682

Och här är en till i Big Verona — fast jag hade redan stickat en väst i det mycket ljust bruna garnet, så det räckte inte till en hel tröja utan fick drygas ut med lite rosa.

Nu tror jag att jag har en beskrivning som går att använda. Är det någon som kan tänka sig att prova den? Skriv i så fall i kommentarfältet här nedanför eller, om du inte vill synas, skicka ett e-postmeddelande till mig på adressen annabraw[snabel-a]gmail.com!

Eftersom tröjan är stickad i Järbo Big Verona och med stickor nummer fyra blir den lite större än de Två trådändars-tröjor och -koftor som har samma maskantal och varvantal. Därför tror jag att den passar de flesta barn upp till fyra–fem månaders ålder ungefär. Ni som provstickar får gärna mäta och berätta!