Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De kallar mig Köttbulle…

Av Posted on Inga taggar 0

Som jag berättat är jag född på Irland, men blev övergiven. Obegripligt, om jag får säga det själv. Sen blev jag räddad av föreningen Hundar utan hem, som adopterar bort övergivna stackare. Och någon nappade på min bild! Men jag är ju rätt så snygg också. Sen fick vi, minst 20 hundar, åka i en stor lastbil ända till Sverige. SVE-RI-GE? Vad är det, tänkte jag. Tankarna bara snurrade.

Vi åkte och åkte i flera dar. När vi kom fram var det ISKALLT. Fattar ni, is på gatorna?! Det är sånt de har i whiskyn på Irland. Jag darrade av rädsla och köld. Alla sa konstiga saker, jag förstod inte ett ord. Jag pratar ju helst engelska. ”Kom hit, gå ut, ligg ner”, vad yrar de om tänkte jag. Well, i alla fall, jag satsade allt på att bara se söt ut.

Jag var minst i hela bussen, bara drygt tre kilo. Ett ynk, sa någon. Ynk? Måste betyda underverk.

Nu har jag i alla fall fått en riktig matte här i Sverige, flera stycken faktiskt. MAT-TE, det kommer av mat. Det är mattarna som ger mig mat. Matmatmatmat. Inte torrisar, de räknas inte. Utan sånt som köttbullar, pizzabitar, korvsnuttar, leverpastejkanter, ostbitar… Oj, nu måste jag koncentrera mig.

När jag kom hette jag Molly. Men det var redan upptaget av lilla matte Molly. Upptaget?! Hmpfh! När stora matte ropade MOLLY kom jag skuttande fast hon inte menade mig. Gud så pinsamt! Ja, så stora matte frågade vem av oss som ville byta namn, men jag kunde ju inte svenska än så det blev jag. Nu ropar de LILLY, men då struntar jag oftast i att komma. Utom då de lägger till KÖTTBULLE efteråt. LILLY KÖTTBULLE. Då kommer jag direkt.

lillykottbulle

Jag skulle faktiskt hellre heta Köttbulle. Det är ett så runt och fint ord. Matte säger att jag mycket väl vet vad jag heter, men inte VILL komma när hon ropar. Nej, just det. Varför ska jag komma när jag har annat roligt för mig??? Till exempel när jag just fått vittring på en snygg dobermann i parken, rullar mig i en död orm, eller just har hittat någon gammal möglig picknickrest att tugga på. Ibland tror människor att vi hundar är hur dumma som helst.

Himmel, nu ropar matte LILLY KÖTTBULLE! Jag måste rusa! Vi ses snart igen.

Kram!
LILLY

Spara

Spara