Bråda tider

Kan ni tänka er…det är vår! Som matte har tjatat om denna vår…Nu vet vi vad det är för något. Det är när matte och husse gör fint överallt , köper fröer som ska stoppa i jorden och potatis som matte lagt djupt ner i jorden. Även i naturen händer det saker. Fåglarna sjunger för full hals , de börjar bygga bo …Matte har även sett fjärilar. Igår såg hon en citronfjäril..jag undrar om den var sur! Vi grabbarna bus har också mycket att stå i nu när det är vår..det ska busas ännu mer…benen är fulla med spring kan man säga..
Om matte behöver hjälp med att kratta och gräva så kan jag hjälpa till..man gör så här..Vi ska hjälpa matte med en massa saker nu när det är vår.
Äsch vilket ståhej det är..vår..då ska man ju ligga i solstolen och lata sig…måste ju ta vara på de sköna stunderna- En liten leksaksmus kan vara trevligt att ha när man tar det lugnt..
jag håller med Basse..varför stressa bara för att det är vår. Fast vi ska hjälpa matte om hon vill..
När matte får hem stora kartonger så gör vi hus av dom..när det är soligt och när det inte regnar så tar matte ut våra hus..
Nu måste jag protestera…hallå! Matte!? Det ska vara godis i de här kopparna. Jag kan inte se en enda liten smula..någon har käkat upp dom.
Nu ska matte visa några bilder som visar att det är vår. Se så Talgoxen sliter med att få med sig lite av Viggos päls som blev över när matte borstat honom. Det blir perfekt för de små talgoxbebisarna att sova på.
I skogen hänger det hasselfrön.
Rödhaken sjunger så fint för matte när hon går i skogen.
Sveriges minsta fågel, Kungsfågeln är liten som en mus säger matte.
Nu kommer alla de fina blåsipporna..
Tusentals Tranor har kommit till Hornborgasjön för att äta potatis.
Mattes kompis , ekorren skiner ikapp med solen.
Hackspetten håller på att bygga sig ett bo. Då knackar den i träden med sin näbb..
Årets första fjäril satte sig på en sten för att vila sig. Den har nog flugit långt.. Nu ska vi fortsätta att hjälpa matte och husse med våren så vi kommer att vara lite lediga här i bloggen. Men då och då tittar vi in och visar er vad vi gör om dagarna. Ha nu en riktigt skön vår allesammans. Kram från Basse , Morris , Viggo , Alvin & matte.