Gå till huvudsajt

Drömmer om våren..

av

Tänk så skönt det är på våren..värmen, ljuset, blommorna och alla små kryp..

Benen blir fulla med spring! Det doftar av allt i naturen och fåglar sjunger över allt..

Dagarna blir längre och jag längtar tills gräset blir varmt av solen..

Å jag kan busa, klättra, springa, jaga mina kattkompisar ute hur mycket jag vill…Härliga våren…kom snart tillbaka! Tittar man på mattes bilder så kanske vi får vänta på våren ett tag till men drömma kan man alltid!

Nötväckan tar hellre mer i näbbet än vad den klarar av..oj där tappade den visst ett frö!

Matte kom hem en dag och var på ett strålande humör..hon hade sett kungsfågeln! Den var liten som en mus och hoppade runt i granarna.

Oj…den här blomman fryser nog…

I skogen finns det sånna här små bägare. Den här heter brun bägarlav och är fylld med små iskristaller. Vi önskar er en fin dag och ses snart igen / Grabbarna bus o matte

Grabbarna bus röjer…

av

Hej! Jag tänkte se på ett bra program på tv och då måste min sköna fåtölj stå här…

Va? …Vadå ?  Ska jag sitta där uppe? Nej här ligger jag jätteskönt…jag kan sträcka ut och får inga trötta ben…

Ska vi röja lite här Viggo…på vårt eget vis, fniss fniss..

Bita, slita och dra…gu´så härligt det är med fjädrar..

Det tycker jag också..vi grabbar älskar fjädrar. Matte brukar gömma dom ibland och när hon sen plockar fram dom blir vi helt tokiga…

Undrar hur det skulle vara att flyga luftballong? Är det någon av er som gjort det? Jag ska fråga matte om hon kan blåsa upp några fina ballonger och fästa här i korgen…Åh då skulle jag kunna flyga vart jag vill. Tex till kiosken för där finns det godis..

Nu kommer matte med sina konstverk igen…ja ja hon får väl visa några då. Detta är en vissen stjärnflocka.

En amaryllis påstår hon att detta skulle vara..fast nu är det konst..

Här var det både taggigt och visset…hoppas att den blir snyggare till sommaren. Ha det bra allihop. Vi ses snart igen!

Vinter med matte..

av

I dag börjar vi med mattes foto på..ja hon säger att det är konst men vi vet inte…Detta är ju nypon har vi lärt oss!

Mattes konst igen…torrt gräs säger vi…

Nog ser de här konstiga ut så jo…det är nog konst då!

Nu kommer det bästa fram, nämligen vi!! Matte håller på med att fota i studio…säger hon ja men det är i köket hon har rört till det med kamera, blixtar och ett stort tyg, där är det roligt att leka må ni tro.

Nu blir matte glad när vi har lärt oss att sitta så här fint. Då pratar hon så skojigt och står med ansiktet i kameran..

Alvin som alltid ska hålla på med hyss kan ju inte låta bli att ta några riktiga 70-tals moves….jo lite rolig är han ju.

Här trodde han att en kobra skulle anfalla honom…men som tur var så slapp han försvara sig…det var ju bara svansen, hihi.. Vi ses snart igen, då ska vi se om inte Basse vill vara med..fast han säger att sånt trams är bara för småkillar! Vi får väl se!!

Vita flingor kom..

av

Matte har sagt att det där vita som faller från himlen ska komma snart….hon menar nog snön! Vi väntar och längtar så vi kan spricka..

 

Väntar man på något roligt så går tiden långsamt. Då kan man passa på att busa lite eller bara ligga och chilla..

Så..äntligen kom det vi alla väntat på! Tänk att få borra ner hela sig i snön, likt en mullvad! Åh vad roligt vi ska ha.

Nu ska vi göra snögubbar och annat kul…

Nu kan jag smyga och ingen ser mig..vit päls är bra att ha ibland!

Jag börjar rulla min snögubbedel på direkten!

Matte älskar att vara ute i skogen och titta på fåglar och djur. Här har hon fotat en stjärtmes. Ser ut som en liten snöboll!

Här har matte hittat små små strån som är täckta av iskristaller.

Det växer små gröna saker i mossan…de måste frysa nu när det är kallt. Vi har tur att kunna komma in i värmen när vi lekt en stund ute i snön! Ha det gott alla vänner..vi ses snart igen/ Basse, Morris, Viggo & Alvin

Nu har vi fullt upp..

av

Vet ni att den här lampan är perfekt som gunga…men det gäller att veta hur man ska ta sig upp i den. Jag har kommit på att om jag sätter mig i brödkorgen så går det mycket lättare…

Jag fick massor med paket på julafton. Det var möss, fjäderpinnar, bollar,godis och annat skoj!

Våran kompis Margareta, hon kan göra världens finaste leksaksmöss, vi fick det i julkapp må ni tro…

Matte har lagt våra fjäderpinnar på en hylla så vi inte kan nå dom!!! Alltså…får man göra så? Hon säger att vi gör sönder dom!! Jaa? det är väl klart…det är ju vårat byte. Nåväl, vi får väl klura ut något fiffigt sätt att ta dom på, hihi..

Matte träffade på en ekorre som var så glad för den hade hittat sitt nöt-gömställe! Snart är det nyårsafton och då ska det smälla…usch det gillar inte vi. Matte o husse och deras vänner tycker inte att man ska smälla smällare för de tycker synd om alla djuren som finns både ute i naturen och inne i husen.