Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Virkbok i snölandskap

Av Posted on Inga taggar 0

Förra helgen blev jag klar med min del av arbetet med den här boken:

Michaela, som jag har träffat på (bara på skärmen) i översättarsammanhang och i garnsammanhang och i musiksammanhang, frågade mig för ett tag sedan om jag kunde tänka mig att arbeta tillsammans med henne i ett virkboksprojekt. Det är den tyska livsstilsbloggaren Epipa som har gjort något så särskilt som en vintermysvirkbok. Michaela har översatt den, och hon ville att jag skulle gå igenom översättningen.

Det blev några intensiva veckor med många, många meddelanden fram och tillbaka, många suckar och många kisande blickar riktade mot steg-för-steg-bildserier och virkdiagram. Ett litet genombrott var när jag insåg att Epipa (och kanske alla tyskspråkiga virkare?) använder samma begrepp för luftmaskbågar som för vändmaskor …. och överhuvudtaget lärde jag mig ganska mycket.

Boken innehåller allt möjligt som man kan virka: vantar, mössa, kuddfodral, muff, stjärnor att hänga upp, istappsgirlang, benvärmare … Flera av modellerna har strukturer som man skulle kunna använda till allt möjligt annat också, till exempel till halsdukar och filtar.

Bilderna här har jag hämtat från tyska Amazon, men om man vill köpa den tyska originalboken borde man kunna beställa den i vilken bokhandel som helst. Så snart den svenska utgåvan finns lovar jag att berätta det här på bloggen!

Tack Michaela för ett roligt och utmanande uppdrag!