Sy viktiga ord

Magdalena som arbetar med något som heter En värld av grannar berättade just för mig om en broderitävling, och jag skyndar mig att berätta vidare!

Bild: Anna Hjälm, En värld av grannar

Brodera råg i ryggen 

En värld av grannar bad medarbetare i Svenska kyrkan att dela med sig av kloka ord med oss som ger dem styrka och energi att tillsammans med människor av annan tro samverka för medmänsklighet och fred. Nu blir ”råg i ryggen-orden” en broderitävling!

Gör så här: 

1. Välj ett av citaten på svenskakyrkan.se/rågiryggen

2. Låt kreativiteten flöda och brodera av hjärtans lust. 

3. Fotografera ditt färdiga alster.

4. Skicka bilden till maria.kjellsdotter.rydinger@svenskakyrkan.se 

Tre vinnare utses av biskop Karin Johannesson, Helena Ericsson (Brodera mera), Jonas Eek (opinionschef på Verbum) och diakon Karin Ahlqvist. 

I höst kommer vinnarnas broderier tillsammans med ett urval av övriga alster att visas i en vandringsutställning. 

Senast den 26 juni vill vi ha ditt bidrag! 

***

När jag träffade några av mina arbetskamrater vid ett trädgårdsbord i solen för att säga hejdå talade jag och Annika som hastigast om hur man skulle kunna tolka den här utmaningen. En idé kan till exempel vara att samarbeta om en stickad eller virkad rutfilt i någorlunda enhetliga färger och att sedan brodera på den. En annan skulle kunna vara att brodera på något plagg eller på ett återbrukat tyg eller annat material som i sig kan symbolisera något, kanske kasserad tältduk, IKEA-kasse eller rissäck. Men att sy en alldeles vanlig bonad är förstås också en möjlighet!