Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

På väg till Skara

Sista dagen för mössor till Tanzaniainsamlingen är nästa vecka — vad fort våren och sommaren har gått!

Några har kört för att själva leverera sina mössor till Ingrid i Stenum Romlycke nära Skara. Lena skrev såhär när hon kom hem:

Jag besökte Slättmissionen Hjälpande Hand idag och leverade det jag gjort. Frågade då Ingrid om vad/om man kan lämna när projektet för Tanzania är slut och fick då svaret att det finns ett helt rum hos dem som är avsatt till allt som har med baby/ barn att göra. Slättmissionen gör babypaket med kläder — sytt, virkat, stickat eller köpt. Paketen innehåller också mindre mjukdjur, handdukar, filtar, tvättlappar med mera. I paketen skickas även med ”syskonkläder” utifall det finns syskon annars blir det ”växakläder” till bebisen. Alltså kan vi skicka det vi väljer att göra till Slättmissionen även om det inte pågår några specifika upprop.

Det här visste säkert många av er redan, men det kommer ju alltid med några nya när en insamling är igång — tack Lena!

Här är 146 mössor från gruppen Svartlå stickar och skickar. Tack ska ni ha allihop!

Många stickade och fyra sydda från Karin.

Malin har satsat på Easy Peasy Beanie.

Gullvig har gjort flera olika modeller.

Git och hennes dotter Evelina postar tillsammans.

Lena åkte till Skara för att leverera detta. Det är 52 mössor, och till en del av dem (eller alla?) har hon stickat tubsockor som också fungerar som vantar om man vill. Jag vet inte om detta kommer att hamna i Tanzania eller någon annanstans (Tanzaniainsamlingen gäller ju bara mössor), men vilken bild va? Och där de hamnar kommer de att göra stor nytta!

Millis har sytt fyra och stickat tre.

Tack alla!