Alla nyfödda får en mössa

Här kommer en hälsning från sjukhuset i Bunda i Tanzania genom Marita!

I somras tog hon med sig ungefär 1 000 prematurmössor i resväskor när hon och hennes man Carl reste tillbaka efter sina semesterveckor i Sverige. Nu har hon fått en leverans som består av lite större mössor — inte så stora ändå, men i vanlig nyföddstorlek.

Det betyder att alla nyfödda på sjukhuset kommer att få en mössa ett tag nu. En hälsoinsats det också, för alla nyfödda riskerar att bli nerkylda och mår bra av att ha en mössa som hjälper dem att hålla värmen och koncentrera sig på att växa och bli starka!

Här är en som hade tur och fick en mössa som verkligen matchade filten.

Kanske är det någon av er som känner igen en mössa från stickorna hemma i somras? Alla kommer inte att hamna på bild, för det är mycket arbete för Marita med GDPR-papper (och inte alltid så lätt att förklara för föräldrarna vad GDPR är för något!), men de bilder som kommer kan vi ju njuta desto mer av!

Det brukar födas ungefär 160 barn i månaden på sjukhuset i Bunda, så 1 000 mössor (om det nu var så många i den leverans Marita fick den här gången) räcker i ungefär ett halvår om barnen får en var.

Tack alla ni som var med och stickade i somras!