November

Det här minimagasinet är på tryckeriet nu — 16 sidor för alla som bor i Kalmar pastorat, är födda 1950 eller tidigare och är medlemmar i Svenska kyrkan. Det är ungefär 5000 personer.

Maria (formgivaren) och jag gjorde det färdigt förra veckan, när jag egentligen skulle ha varit ledig för att få bort en del av den övertid som har vuxit och vuxit under året. Men så har det varit ända sedan i våras, tycker jag: alla försöker planera, och så händer det stora och små saker som gör att det inte alls går att genomföra allt så som det var tänkt.

Igår repeterade Karin och Tabea och jag inför en föreläsningskonsert som vi ska ha nästa tisdag. Jag är ganska säker på att den kommer att bli inställd …

Hursomhelst, innehållet i det här magasinet är visserligen helt lokalproducerat, men jag tycker nog att ämnena och människorna kan vara intressanta långt utanför pastoratets gränser. Så om någon av er som läser vill ha en tidning med posten, skriv till mig på adressen annabraw[snabel-a]gmail.com!

Löven fotograferade jag i rännstenen på Fiskaregatan här i Kalmar. Jag gick förbi dem när jag skulle köpa frimärken en dag, och de var så vackra att jag var tvungen att gå tillbaka lite senare. Lastbilschauffören som hade parkerat precis bredvid och som möjligen tyckte att jag betedde mig lite underligt kommer väl aldrig att se resultatet, men det gör inget!