Garn på väg

Det här är en del av Händiga händer, en grupp textilhantverkare som jag har lärt känna här i Kalmar.

Foto: Neuroförbundet

Och det här är Lise Lidbäck. Vi fick kontakt när Lise var med och stickade till en av de första insamlingarna som jag var med och ordnade, och sedan har jag följt Lises arbete — sedan några år är hon Neuroförbundets ordförande och gör ett helt fantastiskt arbete för att människor som har neurologiska sjukdomar ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt och få det stöd de behöver, bland annat i vården och med assistans. Nu senast hjälpte hon regeringen och Folkhälsomyndigheten att rätta till en miss i informationen om restriktioner för riskgrupper — SÅ viktigt.

För inte så länge sedan fick jag ett meddelande från Lise. Hon undrade om jag kunde komma på någon som kunde göra något bra av det garn som hon hade kvar och som har blivit liggande eftersom hon inte kan sticka nu.

Jag satte henne i kontakt med Händiga händers ledare Annika, och häromdagen kom den här bilden!

Nu är två lådor garn på väg från Stockholm till Kalmar där innehållet kommer att förvandlas till värme åt människor som behöver. Men mitt hjärta blir ju varmt redan av den här bilden, och kanske blir det likadant för er som läser. Tusen tack, Lise och Händiga händer, för att ni vill göra bra saker!